Ik ga op reis en ik neem mee…

Gisteren stapte ik weer op het vliegtuig naar Valencia, waar ik vorige maand al heerlijk op vakantie was. Ik had het er zo naar mn zin dat ik besloot zo snel mogelijk terug te willen, Valencia is zón fijne stad!

Reisfavorieten.

Toen ik mijn backpack inpakte viel het me op dat ik bijna met mijn ogen dicht een aantal items pakte die ik blijkbaar standaard meeneem, waaronder een paar overduidelijke favorieten. Omdat het allemaal zo lekker oogde samen, schoot ik er een kiekje van en deze deel ik graag met jullie.

Mijn roze Keecie portemonnee. (die officieel een iphone hoesje is, maar who cares?) Wat een plaatje he! Ik kreeg hem zomaar cadeau omdat ik een Keecie kopie had gespot (in Valencia nota bene) en ik gooide meteen mijn oude, verfrommelde exemplaar weg. Ik heb een hekel aan grote portemonnees, er hoeven namelijk slechts 4 pasjes en wat kleingeld in, en daarvoor is deze echt perfect! Ik ben benieuwd, heb jij ook nog zo’n ouderwetse mega portemonnee met tienduizend vakjes of ook zo’n mini als ik?

LUSH Godiva shampoo bar. Ohh dit is echt de meest verrukkelijke shampoo (plus conditioner in één) die ik ooit gebruikt heb! De geur is waanzinnig, hij schuimt lekker en mn haar voelt heerlijk zacht en sterk na gebruik. Extra voordeel: het scheelt ruimte in je vloeistoffenzakje bij het vliegen en hij gaat méga lang mee, in tegenstelling tot de mini vakantieflesjes shampoo van reguliere merken. (Dat is waarom ik hem jaren geleden voor het eerst kocht…)

Roze zonnebril van een of ander goedkoop merk. Ik wil al jaren een kwalitatief goede zonnebril kopen, maar omdat ze zo duur zijn val ik toch steeds opnieuw voor een cheap ass exemplaar, zoals deze lichtroze. Super leuk ding, maar ik vraag me af hoe lang hij meegaat. Volgend jaar toch maar investeren in een duurder exemplaar?

Loveli deodorant. Deze kreeg ik cadeau van mijn zusje en ik kan niet anders zeggen dan dat ik meteen hooked was! Loveli is opgezet door Linda, wiens missie het is om volledig natuurlijke verzorgingsproducten te ontwikkelen, vrij van bijvoorbeeld parabenen, aluminium, microplastics, etc. Nu heb je mij (met mn voorkeur voor biologische producten) daarmee al overtuigd, maar het feit dat hij niet vloeibaar is maakt hem net als de Lush shampoobar ook al zo ideaal voor op reis!

Louis Widmer anti-aging zonbescherming. Als je mij jaren geleden had verteld dat ik €20,- zou uitgeven aan een tubetje zonnebrand had ik je hardop uitgelachen, maar helaas heb ik een vrij gevoelige gezichtshuid en verdraag ik daar geen normale zonnebrand. Gezien ik in de lente en zomer toch elke dag een spf 30 wil smeren (ik bedoel, huidkanker? No thank you…) kwam ik uit op deze. Hij smeert fijn, verbranden is bijna onmogelijk en hij is ook nog eens anti-ageing (drie hoeraatjes voor iedereen boven de dertig!) Het enige nadeel is dat als je er make-up overheen smeert hij ietsje kan schilferen, maar dat gebruik ik toch bijna nooit. Hij is misschien wat prijzig, maar als je hem echt alleen voor je gezicht gebruikt gaat hij best lang mee, ik zeg doen!

Sissy-Boy notitieboekje. Je zult mij niet gauw zien reizen zonder dit soort kleine boekjes, doorgaans zitten er minstens twee in mijn backpack. De ene als reisdagboek en de andere voor andere schrijfsels en ideeën voor mijn boek (voorheen) en blog (nu.)

HEMA oordopjes. Huilende baby’s in het vliegtuig, gehorige roommates in je hostel, herrie op straat middenin de nacht, need I say more?

Philips USB powerbank. Hoe treurig het ook klinkt, er is niks ergers dan je mobiele telefoon die uitvalt voor je op je bestemming bent aangekomen. Aangezien ik vaak alleen reis heb ik mijn telefoon echt nodig (vooral om de weg te vinden!) en voel ik me een stuk zekerder als ik weet dat ik hem waar dan ook kan opladen. En natuurlijk is het ook fijn dat ik gister in het vliegtuig drie gedownloade afleveringen van Jane the Virgin kon kijken, wat normaal ook aan batterij vreet. Big like!

Etui met tijgerprint van Sissy-Boy. Wie notitieboek zegt, zegt pennen. Maar naast schrijven maak ik ook graag tekeningetjes op reis, zeker nu ik een macbook air heb en deze gelijk kan digitaliseren! Ik neem dus standaard een setje potloden, een gum en een puntenslijper mee, en word nog elke dag blij van het mooie etuitje waar ze in zitten!

Tot zover mijn favorieten, ik ben heel benieuwd naar de jouwe! Wat kun jij absoluut NIET missen als je op reis gaat en waarom?

Liefs, Leonie.

Share your thoughts