Mijn ultieme guilty pleasure, en waarom ik ermee wil stoppen

blog over te lang douchen

Toen ik de oproep voor Guilty pleasure bekentenissen van Treasure Label zag heb ik even getwijfeld of ik mijn ultieme guilty pleasure wel wilde delen… Niet dat ik niet wist wat het was, daar hoefde ik namelijk geen seconde over na te denken. Maar het deed me wel beseffen dat ik me er daadwerkelijk best wel guilty over voel! Ik geef het zonder problemen toe dat ik dol ben op chocola, uitslapen en winkelen (hoewel ik bij de laatste ook milieubewustere keuzes wil maken), maar het enige waar ik me echt schuldig over voel is douchen. Heel. Lang. Douchen.

Duurzaamheid.

Ik ben iemand die veel geeft om onze planeet. Ik denk dat als we met zn allen ons best doen om milieubewust(er) te handelen, we samen een groot verschil maken. Ik eet bijna geen vlees, ben een die hard afvalscheider en denk twee keer na voordat ik iets koop. Heb ik het nodig? Vind ik het echt heel leuk? Hoe ga ik dit combineren? Al met al leef ik dus best duurzaam en milieubewust, afgezien van een vliegreis zo nu en dan. (Hier lees je overigens meer random feitjes over mij!)

Uitstelgedrag.

Maar dan dat douchen, met recht een echte guilty pleasure. Ik denk dat het altijd al een beetje een dingetje is geweest, vroeger moest m’n moeder al geregeld naar boven roepen of ik aub de kraan uit wilde zetten. Ik kan gewoon niet kort douchen. Ik weet ook niet hoe andere mensen dat doen. Ik moet eerst even opwarmen, ontspannen, dan mijn gezicht wassen, m’n haren, m’n lijf, in het ergste geval ook nog scheren, en tussendoor steeds niks. Helemaal niks. Voor me uit staren onder het warme water. De stress van me af laten glijden, pauze, niks dus.

In de winter is het helemaal een drama. Want op het moment dat de kraan uitgaat is het koud. Dan sta ik mezelf al bibberend af te drogen en wilde ik dat ik nog terug kon. Ik ben normaal gesproken al de koningin van uitstelgedrag, maar onder de douche al helemaal. Wat kan ik zeggen? Douchen is voor mij de ultieme vorm van ontspannen, mijn hoofd leegmaken en mijn zorgen letterlijk wegspoelen, hoppa, het doucheputje in. Maar daar gaat nu verandering in komen.

Water én geld besparen!

Gister las ik op Instagram dat Iris een deel van haar douchewater opvangt om vervolgens de planten mee water te geven. Dat kwam toch wel even binnen bij mij. Ik probeer hier uit alle macht de wereld te redden en verspil vervolgens zoveel water! Dat is zóóó 2017. En eigenlijk gaat het niet eens enkel om de hoeveelheid water, maar ook nog om mijn portemonnee! Nóg een goede reden om te minderen dus… Daarom heb ik besloten vanaf nu écht minder lang te douchen. En met het opwarmwater m’n planten water geven. Of zelfs de wc doorspoelen (dat deden mijn opa en oma vroeger omdat elke keer volledig doorspoelen zoveel water kostte…) Nouja, vanaf morgen dan.

Deel uw mening