Journal #16: Focaccia maken, blog break en zomerse taferelen

Focaccia maken

Focaccia maken

Ik stuitte laatst op een focaccia recept op Youtube en wilde dit als ultieme focaccia-lover natuurlijk direct proberen. Helaas had ik geen bloem meer in huis en aangezien ik te eigenwijs was om even naar de winkel te lopen, probeerde ik het met volkorenmeel. Het resultaat? Prima smaak, goede textuur, maar wel een (heel!) stuk platter dan hoe hij hoort te zijn. De volgende keer probeer ik het met 50% bloem en 50% volkorenmeel, maar eerlijk gezegd was dit al hartstikke lekker!

Dagje naar Javea

Dagje naar Javea

Als ik één dagtripje kan aanraden vanuit Valencia dan zou dat Javea zijn. Dit schattige, idyllische dorp ligt pal aan zee en heeft niet alleen een gezellig centrum, meerdere stranden en ontelbaar veel restaurantjes, maar ook mooie wandelroutes langs de kust. Uitwaaien en genieten geblazen…

Naar het strand + boek lezen op balkon

Blog break

Volgens mij is dit het derde jaar op een rij dat ik in de zomer een blog break neem en het even allemaal niet meer weet. Haha. Ik denk dat mijn hersenen bij deze hitte automatisch in een soort spaarstand gaan en ik de inspiratie echt uit mijn tenen moet trekken. Of eigenlijk doe ik gewoon niet zoveel, dus is er niet bijster veel om over te bloggen. Los van boeken lezen, werken en bezoekjes aan het strand is de agenda behoorlijk leeg, en dat vind ik echt helemaal prima. Anyway, ik leef nog (hoi!), en op een bepaald moment zal die inspiratie vanzelf wel weer komen… 

Alfajores uit Argentinië proberen

Alfajores uit Argentinië

Een vriend van mij kreeg visite van zijn broer uit Argentinië, die een enorme lading alfajores had meegenomen (spreek uit: alfaghores). Dit zijn typische zoete snacks die daar onwijs populair zijn, meestal opgebouwd uit meerdere laagjes chocolade met karamel (dulce de leche!) of biscuit er tussenin. De witte zijn in plaats van chocola gemaakt van maizena, wat heel vies klinkt, maar verrassend goed smaakt en allesbehalve droog is! Ik wil niet weten hoeveel suiker er in zit, maar het was wel lekker!

Zonsondergang op het strand

Dit plaatje wilde ik jullie ook niet onthouden. Ik schoot hem tijdens een avondwandeling op het strand en kan echt geen genoeg krijgen van deze kleuren. Dit is voor mij het ultieme zomergevoel en ik ben nog elke dag dankbaar dat dit mijn realiteit is. 

Liefs, Leonie.

4 reacties

  1. Die laatste foto is wauw en je focaccia ziet er heerlijk uit, ook al is ie wat platter.
    Het lijkt me ook logisch dat het in de zomer wat rustiger is, inspiratie komt vanzelf wel weer 🙂

  2. Een break in de zomer is niet zo gek toch? Ik vind het eigenlijk wel logisch! Welk boek ben je aan het lezen? Ik ben net begonnen in Bat Eater (horror, lees ik eigenlijk nooit) en moet er nog even inkomen. Wat een prachtig afsluitende foto, fijne zomer!

    1. Ohhh, horror is niet mijn ding haha! Ik lees op het moment ‘It begins with you’ van Jillian Turrecki (een aanrader!) en ‘Iron Flame’ van Rebecca Yarros: het tweede deel van de Fourth Wing serie en net zo leuk als het eerste!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 19 =

Over mij

Blogger Leonie van der Laan

Hi, ik ben Leonie: een bewust kinderloze dertiger, tekstschrijver en student voedingsleer van wie alles wel wat trager mag. Mijn blog kun je zien als een zoektocht naar meer geluk, balans en leven in het nu. Leuk als je meeleest!

Liefs, Leonie.

error: Content is protected !!