Jarig + carrot cake recept

verjaardagstaart

Deze week vierde ik mijn 39e verjaardag. Precies zoals het hoorde: met taart, mijn beste vriendinnetjes en een zomers jurkje met een nieuw paar hakken. Daar zie je me niet gauw op lopen, maar voor een paar stevige blokhakken maakte ik een uitzondering… 

Ik had verwacht er best wel moeite mee te hebben om mijn veertigste levensjaar in te gaan, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Het is alsof het leven met het verstrijken van de jaren alleen maar leuker wordt. Makkelijker ook. Als je jezelf eindelijk goed kent en zo’n beetje weet wat je gelukkig maakt en hoe je de boel allemaal een beetje in balans houdt, is het leven ineens verrassend licht. 

Soms denk ik terug aan de persoon die ik tien jaar geleden was. Ik vond het toen heel wat om (bijna) 30 te worden, maar had geen flauw idee welke richting ik op moest en wat ik met mezelf aan moest. En hoewel ik om andere redenen soms graag weer 30 zou zijn, zie ik wel in dat de onrust van toen heeft plaatsgemaakt voor een rotsvast vertrouwen. Alles komt wel goed. Of eigenlijk: alles is al goed.

39e verjaardag

Carrot cake recept

Deze worteltaart maak ik echt al jaaaaren (minstens 10) en ik weet niet eens meer waar ik ooit het recept vandaan heb gehaald, maar ik heb het in de loop der jaren zo vaak aangepast dat hij helemaal eigen is. Het is de meest smeuige worteltaart die je ooit hebt gegeten en de creamcheese topping is echt om je vingers bij af te likken…

De taart:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine taartvorm in (dit was een taartje van 24 cm breed, voor een grotere taart kun je het recept prima verdubbelen.)

2. Meng 350 gr geraspte wortel met 100 gram bruine suiker en zet apart.

3. Klop 2 eieren los en voeg daar 120 gram witte suiker en 115 ml olijfolie aan toe. Mix goed door elkaar.

4. Mix in een andere kom 185 gram bloem met 3 gram bakpoeder, 3 gram zout en 4 gram kaneel een voeg dit mengsel al roerende toe aan de natte ingrediënten.

5. Als laatste voeg je het wortelmengsel toe en breek je er een stuk of 10 walnoten in.

6. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Als een prikker er schoon uitkomt, is hij klaar, ook al oogt de bovenkant nog wat nattig. Dit wordt namelijk niet volledig ‘droog’. 

De cream cheese topping:

Meng 50 gram boter (op kamertemperatuur) met 200 gram roomkaas en 100 gram poedersuiker. Ik doe dit meestal in de keukenmachine, zodat er echt geen ‘stukjes’ boter meer zichtbaar zijn. Verdeel over de taart en maak hem af naar wens, bijvoorbeeld met eetbare bloemetjes, walnoten, amandelschaafsel of net wat je in huis hebt…

Je gaat ervan smullen, beloofd! laat je het me weten als je hem gemaakt hebt?

Liefs, Leonie

 

 

8 reacties

  1. Bijna-40 looks good on you!
    En hmm worteltaart, zo lekker! Ik zocht nog iets om mee te trakteren op mijn werk. Je hebt me net geïnspireerd.

    1. Ohhh je moet hem echt maken! Je gaat voortaan iedereens favoriete collega zijn als je deze meeneemt 😛 En dank voor je lieve compliment!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Blogger Leonie van der Laan

Hi, ik ben Leonie: een bewust kinderloze dertiger, tekstschrijver en student voedingsleer van wie alles wel wat trager mag. Mijn blog kun je zien als een zoektocht naar meer geluk, balans en leven in het nu. Leuk als je meeleest!

Liefs, Leonie.

error: Content is protected !!