
Wist je dat ik op mijn achttiende enthousiast begon aan de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek? Wat voeding met je gezondheid en energielevels doet heeft me altijd gefascineerd. Het leek me fantastisch om mensen te helpen zich beter te voelen aan de hand van aanpassingen in hun voedingspatroon. De opleiding was echter zó erg gericht op de onderliggende medische aandoeningen, scheikunde en biologie dat het me erg tegenviel. Dit had niets met koken te maken, dus haakte ik af en sloeg een hele andere richting in. En dat vind ik nog steeds zonde…
Fast forward naar 20 jaar later – waar ik die passie voor voeding nog altijd heb. Ik mis alleen de kennis. Daarom ben ik me langzaam weer aan het verdiepen in alles wat met (orthomoleculaire) voeding te maken heeft. Zo vind ik de principes van ayurveda werkelijk fascinerend en volg ik een cursus kruidengeneeskunde. En waar ik 20 jaar geleden heus wel inzag dat volkoren beter was dan witmeel, snap ik nu pas hoe groot het effect is van de juiste voeding. Dat gezond eten heel wat meer is dan genoeg eiwitten en vezels eten en minstens 1,5 liter water drinken. En ik vind het allemaal prachtig!
Tijd voor een carrièreswitch?
Ik geniet enorm van mijn werk als freelance tekstschrijver. Het heeft me heel veel gebracht, vooral de vrijheid om te gaan en staan waar ik maar wil en te werken wanneer ik maar wil. Maar een stemmetje in mn achterhoofd zegt me dat ik voorbereid moet zijn op de toekomst. Op ChatGPT die steeds sterker wordt en me misschien wel ooit volledig gaat vervangen. Want hoewel ik tekstschrijvers zeker niet zomaar zie verdwijnen, merken ik en collega’s uit het vak de aanwezigheid van ChatGPT heus. Een kwalijke zaak, maar niet iets wat ik onder controle heb :’(
Dus toen ik nadacht over wat me naast schrijven nu écht leuk lijkt, kon ik maar één ding bedenken: mensen begeleiden en inspireren om gezonder te eten, waardoor ze zich meer in balans voelen en eventuele gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen. Of (heel verrassend dit) daarover schrijven!
Om een lang verhaal kort te maken: ik ga een opleiding tot natuurvoedingsadviseur (hbo-niveau) volgen. Geen bachelor, want om nu vier jaar de schoolbanken in te gaan vind ik net wat teveel van het goede, maar ook niet zomaar een cursus, zodat ik een gedegen basis heb om mensen écht te kunnen helpen.
Wat verandert er op mijn blog?
Nou, los van de nieuwe look & feel eigenlijk niet zo heel veel, want het blijft nog steeds een persoonlijk blog. Wel ga ik af en toe recepten en voedingsgerelateerde tips en inspiratie delen, net als content geïnspireerd op slow living. Hoewel ik me dat ook wel op Youtube zie doen (abonneer je gerust vast op mijn kanaal). Hopelijk ga je nu niet afhaken als lezer, want ik zou het erg leuk vinden als je erbij blijft! Misschien kan ik je zelfs een beetje inspireren om op dagelijkse basis gezondere keuzes te maken. Zonder te overdrijven natuurlijk, want het moet wel leuk blijven. (Ik eet gewoon mayonaise bij mijn gebakken aardappeltjes en pieker er niet over daar verandering in aan te brengen).
Zo, het hoge woord is eruit. Ik ga een dikke plak zelfgebakken bananenbrood met pindakaas eten en genieten van deze spannende keuze en alles wat er komen gaat…
Veel liefs, Leonie.
22 reacties
Wat een mooie stap! Ik blijf dat toch ook een interessant onderwerp vinden, dus ik blijf je zeker volgen! Heel veel succes alvast met je opleiding. Ik kijk al uit naar je recepten en blogs 😉
Zooo lief Anouk, dankjewel!
Heel gaaf dat je je passie alsnog achterna gaat, veel plezier en succes!
Dankjewel Kim, heel veel zin in! 🙂
Wow, wat vet dat je weer in de studieboeken gaat duiken!! Ik ben mega benieuwd naar je voedingstips<3
Yayyy thanks Eline!
Oh wat leuk voor je! Ik kijk alvast uit naar de op gezonde voeding geïnspireerde blogposts.
Leuk om te horen Myriam! Dat motiveert me 🙂
Wat een dappere stap! En ik vind het alleen maar leuk, sinds ik dit jaar uit huis ben gegaan, focus ik me ook steeds meer op gezonde voeding. Ik ben steeds meer bezig met dingen zelf maken en bewerkt eten te minderen. Dus ik blijf je zeker volgen!
Dankjewel Anne, super leuk! Liefs!
Succes met je studie! Toi toi toi. Ik volg graag je om de persoonlijke stukjes
Leuk dat je erbij blijft Saskia! Liefs!
Wat tof! En super stoer ook dat je dit gaat doen. Ik blijf je gewoon volgen hoor. Ik ben vooral ook benieuwd naar hoe je het gaat ervaren om nu nog opnieuw een studie te gaan doen 🙂
Daar ben ik ook heel benieuwd naar! 🙂
Wat een toffe stap! Veel succes (en plezier). Het leuke aan een persoonlijke blog is dat hij meebeweegt met je leven en interesses.
Ja dat is waar! Het voelt al 2,5 jaar alsof ik op een bepaald moment heus weet welke kant ik ermee op wil, en dat is nu het geval, haha!
Wat mooi om te zien dat je toch weer ’terug bij af’ bent, maar dan op een hele goede manier ; ) Daar waar je hart eigenlijk altijd al gelegen heeft? : )
Ik vind voeding & gezondheid ook een heel interessant onderwerp. En helemaal top als je ons daarin gaat meenemen! Alles wat je daarover gaat delen vind ik nu al leuk : D Heel veel succes met je opleiding!
Yay! Superleuk dat je zo enthousiast bent! 🙂 Dankjewel!
Jaaa, wat leuk! En tof dat je de stap zet om de opleiding te volgen. Eten heeft ook mijn interesse, dus ik ben benieuwd. Wél fijn dat dit ook een persoonlijk blog blijft, want je belevenissen en gedachten volg ik heel graag.
Super lief Mara, dankjewel! Het zal een beetje een mix worden denk ik, moet het zelf ook nog een beetje ‘vormgeven’ in mn hoofd… 🙂
Wauwwww wat een fijn bericht!
Ik ben héél blij voor je en kijk nu al uit naar je nieuwe blogs 🙂 🙂 Natuurlijk blijf ik je volgen. Liefs
Ahh dankjewel Marjolein, zo lief!