Bladiebla #13: nog meer zomer, astrologieconsult en nieuwe eReader :)

Zomer in Valencia

Zoals altijd doe ik in de zomer niet bijster veel. Ik blog ook niet zo vaak als ik zou willen, maar dat is oké. Ik was begin juli (voordat ik weer naar Nederland kwam) geregeld op het strand te vinden of in een riviertje in de buurt van Valencia, in het park of gewoon op mijn balkonnetje aan het einde van de middag, als de zon daar weg is. Alles gaat net een tikje trager dan in de rest van het jaar, en dat vind ik heerlijk!

 

Suppen in Valencia

Suppen (met iets teveel wind)

Al maanden hadden een vriendin en ik het erover om te gaan suppen aan het strand in Valencia, en een paar weken geleden kwam het er eindelijk van! Helaas heb ik geen foto’s van het suppen, want we konden onze telefoon niet meenemen het water op. Hoe het was? Nou, ik ben normaal gesproken echt dol op water en zou dit uren kunnen doen. Helaas waaide het zó hard dat het onmogelijk was om rechtop te staan en konden we alleen zittend met onze benen aan weerszijden in het wateren een beetje rondpeddelen. Wat zeg ik? Vechten tegen de golven. Het was een, ehm, unieke ervaring, laat ik het daarop houden. Met andere woorden:  beter gaan we als er geen wind is voorspeld…

 

Verslaafd aan fruit

Het is dat ik niet enkel op fruit kan leven, maar als het had gekund, dan deed ik het de hele zomer lang… Ik weet niet wat het is, maar in dit seizoen heb ik er echt een onstilbare trek in, ik kan het de hele dag eten! Elke dag werk ik standaard een heel bord weg, bijna als complete maaltijd. En dat terwijl het me als het wat kouder is moeite kost om überhaupt elke dag fruit te eten. Herkenbaar?

 

Zomer in Nederland + nieuwe eReader

In de vorige bladiebla schreef ik al dat ik de zomer in Valencia veel te heet vind. Er zat dan ook niets anders op dan constant het water op te zoeken, veel te drinken en alles een tandje langzamer te doen. Maar de beste oplossing tegen de hitte is toch echt Valencia vaarwel zeggen en naar Nederland gaan. Dat betekent eindeloze knuffelsessies met Luna, de hond van mijn ouders, elke dag wandelingen langs het water en boeken lezen met enkel het geluid van de vogeltjes in plaats van de herrie in het centrum van Valencia.

En omdat ik binnenkort naar Thailand vertrek, vond ik het wel tijd worden voor een eReader. Jaren geleden heb ik er een gehad, maar op de een of andere manier gebruikte ik hem amper, gaf ik toch de voorkeur aan papieren boeken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds dol op papier, de geur van boeken en hoe ze voelen, maar er gaat met deze eReader wel echt een wereld voor me open! Ineens heb ik duizenden boeken binnen handbereik, waar ik ook ben. Ik las onder andere (in slechts 2 dagen) Vrij Stroomt de Rivier van Eleanor Shearer en vond het werkelijk prachtig. Wat een magisch, meeslepend verhaal, dat op een hele creatieve manier wordt verteld. Een aanrader dus!

 

Astrologieconsult van Twinklebird

Astrologieconsult van Twinklebird

Ik volg Christine van Twinklebird al heel lang op Instagram. Ze maakt werkelijk de mooiste sieraden, prints en keramiek, waarvan ik al eerder iets heb besteld. Daarnaast is ze astrologe en biedt astrologieconsulten aan. Nu ik voor mijn gevoel op een soort crossroad sta (lang verhaal), vond ik het wel eens tijd worden om mijn geboortehoroscoop in te duiken. Astrologie heeft me altijd wel geïnteresseerd, maar ik vond het altijd nogal zweverig. Misschien nog steeds wel een beetje, maar het is ook onwijs interessant om te zien wat de sterren zeggen over wie je bent en hoe je van nature goed functioneert. Christine legde veel dingen uit en wist onwijs veel dingen over mij te vertellen die echt raak waren. Heel bijzonder! En wat misschien wel een beetje suf is: ik heb mijn hele leven gedacht dat ik een tweeling was. Ik ben geboren op een grensdag en mijn moeder zegt het ooit te hebben laten checken, maar ik blijk dus toch een stier te zijn. Als ik 3 uur later was geboren, was ik een tweeling. Geloof me als ik zeg dat dat heel gek is en ik echt even moest schakelen…

Precies om die reden schafte ik een van de limited edition posters aan van Christines hand: de stier. (Ik had nr. 1/25, wat een eer.) Deze krijgt samen met het keramieken oogje dat ik eerder kocht (niet die op de foto, dat was een cadeautje bij het consult) een mooi plekje in mijn toekomstige huis. Wat ik nog moet kopen. Ooit.

Liefs, Leonie

8 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Alice Amoryantwoord
29/08/2024 om 14:26

Bij mij is de KOBO Plus mijn beste vriend. Compact en massa’s boeken altijd bij de hand 🙂 Veel plezier ermee!

Leonieantwoord
30/08/2024 om 10:47
– Antwoord aan: Alice Amory

Same, echt geen geld voor zoveel boeken! Ik ben ook helemaal fan!

hemelsgroenantwoord
28/08/2024 om 04:58

Wat een heerlijk ontspannen foto van jou, die bovenste. Echt zomer-zen.

Leonieantwoord
28/08/2024 om 08:18
– Antwoord aan: hemelsgroen

Wat super lief, dankjewel! 🙂

Simoneantwoord
27/08/2024 om 08:52

Voor mijn gevoel is de zomer pas net begonnen hier. Terwijl de meteorologische herfst al in aantocht is. Nou, daar ben ik nog niet klaar voor, hoor!

Leonieantwoord
27/08/2024 om 15:04
– Antwoord aan: Simone

Hahahha dat hoor ik van meer mensen… Zo jammer 🙁

Lindaantwoord
26/08/2024 om 09:42

Wat jammer dat het zo hard waaide toen je ging suppen! En snap dat het fijn kan zijn om de hitte even te ontvluchten. Zelfs hier vond ik het soms al teveel van het goede 😉

Leonieantwoord
26/08/2024 om 15:24
– Antwoord aan: Linda

Nou, ik heb hier (vlakbij Nijmegen) vooral veel regen gezien de afgelopen weken, met her en der een zonnig dagje. Niet veel soeps, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Ik ben een van die mensen die dol is op regen 😛

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!