Lisanne van de Klift - Poster Leonie van der Laan

Mijn winter poster als tijdloze kerstdecoratie

Deze winter wilde ik mijn eerste seizoensitem ontwerpen, en omdat kerstkaarten een riskante investering zijn besloot ik dat het een groot formaat winter poster moest worden. Deze kun je na de winter voorzichtig opbergen en elk jaar opnieuw ophangen. Ik wilde echt dat je hem minstens 4-5 maanden kan gebruiken en moest dus het hele kerstgevoel loslaten. Het ontwerp moest heus kerst ademen en feestelijk ogen, maar tegelijkertijd neutraal zijn, wat nog best een uitdaging was…

Wekenlang piekerde en schetste ik me suf, tot ik deze foto van naaldbomen in de mist spotte, en meteen wist wat ik ermee wilde doen. Ik combineerde mijn design skills met mijn liefde voor woorden en schreef een schattig (heerlijk cheesy) gedichtje. Daarna voegde ik er roze, grafische sneeuwvlokjes aan toe, naar beneden dwarrelend over de print. Het resultaat is een dromerige poster die het perfect doet als kerstdecoratie, maar neutraal genoeg is om (elk jaar opnieuw) de hele winter te laten hangen.

Lisanne’s blog over mijn winter poster

Ik ben echt verliefd op het resultaat en dankbaar dat de winter poster al in zoveel gezellige huizen hangt, zoals die van blogger Lisanne van de Klift. Zij is zo lief geweest om een paar prachtige foto’s te maken (de twee hierboven) en een blogpost te schrijven over mijn winter poster. Dankjewel Lisanne!

Het gedichtje dat op de poster staat:

May your days be merry and bright

filled with kindness and sparks of delight

with laughter and joy in all of its ways

then love will be found in the coldest of days

(Copyright: Leonie van der Laan.)