Verliefd op schilderen!

Met mijn (toekomstige) carrière als schrijfster in mijn achterhoofd bouwde ik deze website. Ik wist niet goed wat ik precies wilde, maar het had iets te maken met schrijven en verhalen vertellen. In mijn tweede blogpost schreef ik dat ik eigenlijk ook wel wilde leren schilderen, dus ook dat deed ik! Maar ik zou Leonie niet zijn als ik niet meteen overdreven perfectionistisch aan de slag ging en net zo lang doorwerkte, laagje voor laagje, tot ik niet minder dan 100% tevreden was. Geloof me, dat duurde lang. Heel erg lang. Ik moest mezelf er geregeld aan herinneren dat ik aan het leren schilderen was en niet direct alles perfect kon doen. Dus dat deed ik. Ik leerde, experimenteerde, mengde me een ongeluk en sloeg soms al vloekend mijn ogen ten hemel. Verdorie, dit was moeilijk. Maar elke dag opnieuw knipoogde het canvas naar me en begon ik weer met frisse blik aan een schoon paletje.

En toen was hij ineens klaar, zonder dat ik het doorhad, blijkbaar ging het toch makkelijk dan ik dacht! Bovenstaand schilderij – Shapes & Stories #1 – is het resultaat van al mijn inspanningen, wat ben ik er gelukkig mee! Hij is helemaal Leonie: speels, fris, grafisch, met zowel volle als ietwat vergrijsde kleuren… En wat een overweldigende reacties kreeg ik op instagram, niks dan liefde voor jullie allemaal! Dit alles, plus het plezier dat ik beleefde aan het schilderen (ondanks de frustratie die een leerproces met zich meebrengt,) deed me beseffen dat ik hier meer mee wil doen. Schilderen is zó fijn! Ik hou nu al van mijn verzameling kleurrijke tubes verf, het verassende en soms heel stomme mengen van net die ene kleur, het geluid van mn kwast op het doek, alles niets minder dan puur geluk!

En dus werk ik nu aan een heleboel nieuwe werken tegelijk, vergelijkbaar met deze eerste maar allemaal net even anders. Ik heb er zelfs al namen voor, wellicht geeft dat je een idee van waar ik ongeveer naartoe wil: Shapes & Stories, Mountains, Bits & Bobs, Balance en SUN. Oh, wat wordt alles fijn! Benieuwd naar een preview? Volg me dan op instagram, waar ik vooral in mn stories inkijkjes geef in het schilderproces. En als ik een hele serie af heb zet ik ze online en zijn ze uiteraard te koop. Heb je alvast interesse? Mail me dan even op info@leonievanderlaan.nl, dan geef ik je alle info en prijzen.

Liefs, Leonie.

Share your thoughts