Instagram volgers zijn ook niet alles

Al jaren heb ik een haat-liefde verhouding met instagram. Dagelijks posten, wekelijks posten, veel hashtags, weinig hashtags, persoonlijke verhaaltjes, selfies en works-in-progress, of toch niet… Het lijkt allemaal niet zoveel uit te maken. Instagram is niet meer wat het geweest is, en groeien lijkt onmogelijk. In ieder geval met het tempo en de (helemaal niet zoveel) moeite die ik er in steek. En dat vond ik tot voor kort best wel stom. Ik kon vol afgunst kijken naar hele grote accounts met – ik geef toe – prachtige foto’s en zo’n super goed verhaal bij elke post. Af en toe heb ik wel zo’n bevlieging hoor, dan wil ik dat ook en ga ik gretig aan de slag met fotograferen… Dit hou ik dan drie dagen vol en daarna heb ik eigenlijk wel weer wat beters te doen met mn leven.

Het perfecte travelaccount

Wat ik me drie weken geleden in Spanje realiseerde is dat ik zelfs bij mijn privé-account (waar ik dus in feite alleen maar reisfoto’s plaats) teveel bezig was met mn hele timeline. Past deze foto wel naast die? Of moet ik nu iets donkerders plaatsen? Kan ik deze eigenlijk wel posten want hij past totaal niet bij de rest, je kent het wel. Tot ik op een avond een toffe uitgaansfoto niet wilde plaatsen om die reden en ineens dacht: Waar ben je nu helemaal mee bezig?! 

Lang verhaal kort: Ik gooide er een slotje op, verwijderde ALLE volgers die ik niet kende (sorry alvast, als je me wil leren kennen stuur gerust een mail ofzo… :P) en vanaf nu post ik gewoon lekker waar ik zin in heb. Op mn privé-account dan he. Want op die andere (@leonie_vanderlaan) ga ik echt heus wel een keer knallen en duizenden volgers krijgen. Ooit. Als ik zin heb.

Ohja, die derde…

En dan is er ook nog mijn ART-account (@leonievdl_art) voor mijn schilderijen en (binnenkort) collages. Het idee is om niet teveel stil te staan bij of het mooi is in zijn geheel, maar gewoon foto’s van het schilderproces en alle beschikbare werken te posten, als een soort insta-shop vol kunstwerkjes… Ik ben namelijk niet van plan de duurdere werken in mijn Etsy-shop aan te bieden wegens de in verhouding hoge kosten (je draagt een percentage van de verkoop af). Als je het leuk vind om mijn schilderproces en nieuwe werken te zien volg je me dus daar 🙂

Tot ziens op insta! En laten we het daar dus vooral een beetje leuk houden met zn allen en er niet teveel druk op leggen. Instagram volgers zijn namelijk ook niet alles… Just sayin’.

Liefs, Leonie.

Share your thoughts