Freelance tekstschrijver / copywriter

Ben je om wat voor reden dan ook op zoek naar een freelance tekstschrijver? Neem dan eens contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden. Ik werk namelijk als freelance schrijfster en ben als copywriter zowel in te huren voor SEO-teksten en about-teksten voor je website als content voor brochures, magazines en andere marketinguitingen. Met mijn liefde voor taal bijt ik me vast in jouw boodschap en het uiteindelijke doel van je content. Wat voor tekst je ook nodig hebt, ik schrijf hem met als doel jouw boodschap zo helder mogelijk over te brengen. Hierbij let ik op leesbaarheid en vermaak, maar ook op SEO en vindbaarheid, waarbij je zelf kiest welk aspect het meeste aandacht verdient. Als copywriter schrijf ik op wat jij wil vertellen, maar dan op zo’n manier dat het aantrekkelijk wegleest, en interessant is voor google.

Wat kan ik als tekstschrijver voor je betekenen?

Je kunt me inhuren voor het schrijven van webteksten, SEO-teksten en alle overige content, maar wat me het meeste aanspreekt aan het schrijversvak is het vertellen van iemands verhaal. Ik merk aan veel ondernemers dat ze met heel hun hart achter hun product of dienst staan, maar moeite hebben met het verwoorden ervan. Het inhuren van een freelance tekstschrijver is voor deze ondernemers of zzp’ers absoluut aan te raden, omdat hun verhaal van grote waarde kan zijn voor een (nieuwe) klant. Op je website bijvoorbeeld, vertel je wat je doet en waar je voor staat. Je wil professioneel overkomen en een potentiële klant de juiste informatie geven, maar tegelijkertijd een grapje kunnen maken, inspireren en prikkelen. Die klant moet ervan overtuigd zijn dat je weet waar je het over hebt, zonder dat het te zakelijk overkomt. (Soms moet dit juist wel, maar in beide gevallen gaat het om de balans…) En dat kan lastig zijn als je geen kaas hebt gegeten van schrijven. Of erger: van spelling in het algemeen. 

Een schrijver verwoordt wat jij wil vertellen

Ben je een ondernemer of zzp’er en heb je moeite met het verwoorden van je visie? Of kom je niet uit de opbouw of boodschap van je brochure- of webteksten? Ik zou dan, als freelance schrijver / copywriter, graag eens met je om de tafel gaan zitten. Ik ben namelijk heel erg benieuwd naar jouw verhaal. Waarom onderneem je? Wat heb je te bieden? Maar ook: Wie is je ideale klant en waarom zou die voor jou kiezen? Door gerichte vragen te stellen kan ik een goede inschatting maken van je persoonlijkheid, en je visie en doelen, of die van je bedrijf natuurlijk. Die vertaal ik als tekstschrijver vervolgens naar een pakkend verhaal dat precies datgene vertelt dat de klant moet weten, en tegelijkertijd lekker wegleest en vermaakt. Jouw eigen verhaal, treffend verpakt in een stukje tekst waar zelfs google blij van wordt. Want je wil natuurlijk ook nog goed gevonden worden!

Vrijblijvende offerte voor jouw (web)teksten

Ben je benieuwd naar wat ik precies te beiden heb als freelance schrijver? Mail me dan even op info@leonievanderlaan.nl, dan plannen we een vrijblijvende belafspraak in. Ik vertel je dan over mijn manier van werken, wat je kunt verwachten van een copywriter, en welke kosten eraan verbonden zijn. Deze ontvang je vervolgens ook als offerte in de mail. Ik hoor graag van je!

Leonie van der Laan.

Review

Voor Maartje van Studio Maas schreef ik een tekst voor op de About-pagina en een SEO-tekst voor de homepage:

Maartje: “Leonie begrijpt snel wat je bedoelt en weet dit om te zetten naar inspirerende en professionele teksten. Ze werkt vakkundig, weet alles goed te onderbouwen en hecht veel waarde aan persoonlijk contact. Het was een fijne samenwerking met een perfect eindresultaat, ik kom zeker bij haar terug mocht ik nog eens een tekstschrijver nodig hebben!”