Nieuwe baan + mijn diensten als freelance schrijver

Jaaa, ik heb echt zo’n enorm, super tof nieuws! Sinds enkele weken maak ik als freelance schrijver deel uit van het vaste schrijversteam van Schrijversgezocht.nl. Ik had ze enkele stukjes gestuurd en verwezen naar mijn blog, en ze waren meteen enthousiast. Op hun website kan ik nu inloggen en me vervolgens naar draagkracht inschrijven op beschikbare opdrachten. Wat echt ideaal is voor mij want de ene week heb ik meer tijd dan de andere. Of meer zin, haha!

Het belang van een goed verhaal

Naast mijn vaste freelance schrijfwerk zou ik het erg tof vinden om ervaring op te doen in zoveel mogelijk verschillende stijlen, maar wat me het meeste aanspreekt is het vertellen van iemands verhaal! Ik merk aan veel ondernemers dat ze met heel hun hart achter hun product of dienst staan en een heldere visie hebben, maar moeite hebben met het verwoorden ervan. Op je website bijvoorbeeld, vertel je wat je doet en waar je voor staat. Je wil professioneel overkomen en een potentiƫle klant de juiste informatie te geven, maar tegelijkertijd een grapje kunnen maken, inspireren en prikkelen. Die klant moet ervan overtuigd zijn dat je weet waar je het over hebt, zonder dat je te zakelijk overkomt. En dat kan lastig zijn als je geen kaas hebt gegeten van schrijven. Of erger, van spelling in het algemeen.

Ik vang in woorden wat jij wil vertellen

Met die ondernemers zou ik graag eens babbelen. Ik ben benieuwd naar hun persoonlijke verhaal, de gedachte achter hun bedrijf en hun goals voor de toekomst. Waarom ondernemen ze? Wat hebben ze te bieden? Maar ook: Wie is hun ideale klant en waarom zou die voor hen kiezen? Door gerichte vragen te stellen kan ik een goede inschatting maken van iemands persoonlijkheid, visie en doelen. Die vertaal ik vervolgens naar een pakkend verhaal dat precies datgene vertelt wat de klant moet weten, en tegelijkertijd soepel wegleest en vermaakt. Jouw eigen verhaal, treffend verpakt in een stukje tekst waar zelfs google blij van wordt. Want je wil natuurlijk ook nog goed gevonden worden!

Vrijblijvend informatiegesprek

Ben je benieuwd naar wat ik precies te bieden heb? Mail me dan even op info@leonievanderlaan.nl, dan plannen we een vrijblijvende belafspraak in. Ik vertel je dan alles over mijn manier van werken, wat je kunt verwachten en welke kosten eraan verbonden zitten. (Dat zijn geen giga bedragen hoor, just sayin’…) Ik hoor graag van je!

Liefs, Leonie.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Peter van Grinsvenreply
20/12/2018 at 04:57

Succes Leonie!

Leave a reply