DIY: letters borduren in een borduurring

DIY borduurringBorduren is hot! Het heeft zijn tuttige imago van zich afgeschud en zich ontpopt tot heuse diy-trend. Etsy ontploft bijna van de ready-to-hang embroidery hoops en DIY-kits voor wie liever zelf aan de slag gaat. Zo’n twee jaar geleden deed ik al eens een poging, ik borduurde met naaigaren allerlei lieve woordjes op vintage stof. Met veel geduld, want het was gewoon enkeldraads ipv. splijtgaren (wist ik veel.) Laatst vond ik die werkjes terug, en meteen begon het weer te kriebelen.

Vintage stof had ik nog genoeg (ik kan mooie lapjes nooit laten liggen,) en achterin de kast lagen nog wat borduurringen die ik ooit bij HEMA scoorde. Bij Iris bestelde ik het schaartje en een set naalden, en het bolletje katoen komt van de hobbywinkel. Ik vind borduren met zo’n dikke draad ontzettend mooi, het oogt veel ‘voller’, en het duurt bovendien minder lang.

Het werkje komt op zolder boven het logeerbed te hangen, en dus vond ik het woord DREAMER wel toepasselijk. Ik typte het in illustrator, en heb vervolgens (niet lachen!) gewoon de stof tegen het computerscherm aangehouden en het overgetrokken met een speciale, uitwisbare stift. Het borduren zelf was iets lastiger en vereiste meer geduld dan me lief was. Dit stofje is heeeel dun en dus moest ik super voorzichtig zijn en steeds als ik een steekje niet recht genoeg vond hem heel voorzichtig uithalen en opnieuw insteken. Scheelt dat ik niet zo perfectionistisch ben. (Grapje he, dat perfectionisme wordt nog eens mn dood.)

creative attic space

Ik ben op het moment druk met het (her)inrichten van mijn werkplek op zolder. Het is best een grote ruimte dus er was genoeg plek voor een logeerbed. Zoals je ziet moet de muur onderaan nog worden afgewerkt en heeft het kastdeurtje nog een schuurbeurt en een knopje nodig.

Ook het schilderijtje is uiteraard een work in progess. De compositie is bepaald en de basislaag zit erop, maar hij gaat de komende weken nog erg veranderen! En ooit, OOIT komen ze echt allemaal online te staan hoor! Promised!

Liefs, Leonie.

Deel uw mening