Diary #2: Mijn eerste weken in Valencia

Mandarijnenboom in ValenciaHolaaaa! Ik had me voorgenomen om na de eerste week al een blogje te posten over hoe het hier is, en wat ik allemaal doe, maar de tijd vliegt echt voorbij! Ik ben vandaag al bijna vier weken in Valencia (bijna op de helft dus) en nu al helemaal gewend. Mijn kamer is ontzettend groot en fijn, het zonnetje schijnt bijna elke dag en ik kom helemaal tot rust. of eigenlijk: tot mezelf. En laat dat nou precies de gedachte achter deze hele trip zijn.

In 9 weken resetten

In het afgelopen jaar is er veel veranderd in mijn leven, zowel privé als op zakelijk gebied. Alles ging ineens in een rap tempo vooruit en hoewel ik daar erg van geniet is het soms ook wel overwhelming. Op zich kan ik het allemaal prima bijhouden (even afkloppen hoor,) en vind ik het alleen maar tof, maar op de een of andere manier zit er ook een extreme introvert in mij die soms niets liever wil dan in een hoekje onder een dekentje kruipen en doen alsof de wereld niet bestaat. Enfin, dat is dus wat ik hier doe: Me 9 weken lang afzonderen van alles en iedereen, met mn focus op mezelf en wat er zich vanbinnen afspeelt. Ik wil even niet meer weten wat iedereen te zeggen heeft over het leven. Ik wil niet horen wat mijn moeder vindt van mijn hypothetische wereldreis. En ik wil al helemaal geen ‘hoe is het met jou? ja goed hoor, blabla’ gesprekjes met buurvrouwen en vage kennissen meer voeren in de supermarkt. Nu zul je wel denken Moet je daarvoor dan helemaal naar Spanje? Nouja, nee dus. Maar het toeval wil dat ik heel erg van zon, palmbomen en tapas hou. Dus tja. Wat zal ik ervan zeggen?

Las Fallas Valencia

De eerste twee weken waren super intens. Toen ik de vlucht boekte was ik me totaal niet bewust van het feit dat Las Fallas (spreek uit: fajjas) begon in de week dat ik arriveerde, dit is het het grootste straatfestival van Europa. Ik kan het niet beter omschrijven dan een hele stad vol poppen (fallas), elke dag vuurwerk, overal podia met live muziek, twee weken lang feesten en op de laatste avond al die poppen in de fik. Ik had het enorme geluk (ahum) dat er een Falla naast mijn voordeur stond inclusief grote feesttent met orkest. Van slapen kwam niet veel terecht, maar het was wel bijzonder om een keer mee te maken. Toen ik op de eerste dag na Las Fallas op mijn balkon zat in en het ineens zó stil was dat ik de vogels kon horen fluiten voelde ik me ook wel opgelucht, maar dit kon in ieder geval van mn bucket list strepen.

Werken op een terrasje

Van tevoren dacht ik dat ik vast elke dag op een terrasje ging zitten met mijn laptop, en natuurlijk komt daar helemaal niks van terecht. Over het algemeen zijn terrasstoelen namelijk helemaal niet comfortabel, en voel ik me dan ook nog verplicht elk half uur een nieuw drankje te bestellen, wat nogal een duur grapje is. Ik geloof dat ik daardoor op het moment dat ik het echt heel druk had bijna mijn kamer niet uitkwam, en dus zocht ik een CoWorking space op. Nu ga ik voor slechts €15,- per dag af en toe een dagje werken tussen allemaal mensen die doen alsof ze heel erg druk en interessant zijn en voel me zelf stiekem ook best wel een beetje succesvol. Ik schreef al fijne stukjes voor onder andere Studio Maas, EssentiaLiving en MediaBear en begon met het benaderen van winkels voor mijn ABC-postkaarten. Ook op mijn kamer zit ik niet stil. Ik kocht een lading verf en begon aan het maken van collages met gouache en kleurpotlood, iets wat al maanden in mijn hoofd zit maar wat ik maar bleef uitstellen.

Leuke dingen in Valencia

Of ik ook nog ontspan en leuke dingen doe? Natuurlijk! Ik wandel en fotografeer veel, probeer zoveel mogelijk mensen te leren kennen om mijn Spaans te oefenen en ga best vaak (gewoon in mn eentje) uit eten. Ik ken inmiddels de tentjes waar je voor nog geen tientje een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en drankje krijgt. En dan gaat toch af en toe die laptop mee… Verder is Valencia gewoon een hele fijne stad en ben ik er nog net zo verliefd op als voorheen. Ik moet echter toegeven: de magie is er inmiddels wel een beetje af. Het is gek hoe snel een nieuwe plek went en hoe snel je een nieuw leven kunt opbouwen, inclusief gewoontes, sociale contacten en een gevoel van thuis. Het vakantiegevoel dat ik eerst ervaarde als ik hier was heeft plaatsgemaakt voor een veel kalmer leventje, inclusief verplichtingen en een dagelijks ritme. Maar je hoort mij niet klagen hoor, als het even kon ging ik niet meer naar huis…

Liefs, Leonie.

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Jolandareply
15/04/2019 at 15:39

Klinkt heerlijk! Geniet er lekker van

Leonie van der Laanreply
18/04/2019 at 11:42
– In reply to: Jolanda

Dankjewel Jolanda, doe ik zeker! 🙂

Rensinareply
02/04/2019 at 19:03

Wat een heerlijk blogje om te lezen! Zo te horen heb je het erg naar je zin 🙂
Ben stiekem wel jaloers hoor met al je mooie plaatjes en foto’s.

Leonie van der Laanreply
02/04/2019 at 19:32
– In reply to: Rensina

Wat lief Rensina! Dankjewel!

Leave a reply